fbpx

111111

blog image

Top 10 pesama za prvi ples 2022

PESME ZA PRVI PLES – TOP 10 PESAMA ZA PRVI PLES (2022)

Pesme za prvi ples – Svadbeni bendovi  Vreme je da izaberete i tu pesmu – prvi ples u braku! Hm… Na prvi pogled deluje kao da neće biti sporno, ali vrlo brzo dolaze sumnje: ova pesma je vrlo isprekidana, ova ima tekst koji je nešto što ne želimo na početku naše priče, ove je prespor, ovaj prebrz – nećemo se snaći u koreografiji itd. Postoji nekoliko načina da izaberete pesmu za prvi ples bez izbegavanja nekih prepreka: Ako ne želite pesmu koja je trenutno „u trendu”, onda pitajte bend šta najčešće svira i zaobiđite te pesme. (Instagram je odličan način da pronađete takve pesme.) 

Najpoznatiji primer jedne takve pesme je S.A.R.S. koji je bio obavezan na svim venčanjima pre nekoliko godina, a sada je na svim crnim listama koje dobijamo od klijenata.

Često tekstovi naših uobičajenih omiljenih pesama nisu baš prikladni za venčanja. 

Poznati primer je pesma Delilah – Tom Jones, uobičajena pesma za prvu muziku za ples, koja priča užasnu priču o neuzvraćenoj ljubavi, ubistvu, prevari…
Ako smatrate da je pesma koju ste izabrali za prvi ples prespora, možete je skratiti i ubaciti pesmu uživo.
Ako niste vešt plesač, obratite pažnju na brze pesme, jer one podrazumevano zahtevaju viši nivo plesne veštine, a koreografija koju vežbate može izgledati nezgodno.

Pokušali smo da izaberemo pesme na koje publika dobro reaguje i na koje ne možete pogrešiti. Naravno, ako već imate svoju ideju, ovo bi trebalo da se koristi kao test samo ako ste apsolutno sigurni da to želite. Dobro je biti drugačiji, ali ne po svaku cenu.

 

Domaće pesme:

 

 

 

 

 

 

 

Celu plejlistu posluštajte na sledećem linku:

 

Leave a comment